keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Mahtavan maukas minuutin mikromutakakku

Vieraat jo tulossa eikä kaapissa ole mitään kahvileipää? Tai yllättikö mutakakkuhimo arki-illan touhujen keskellä? Ei syytä paniikkiin, sillä tämä ultrahelppo ja salamannopea mutakakku on vastaus hätääsi. Etkä tarvitse kuin muutaman raaka-aineen. Mikäli kaapistasi ei löydy kookosjauhoa, voit korvata sen mantelijauholla (tai toisinpäin). Toki valmiit gluteenittomat jauhoseokset toimivat myös. Käyttämällä eri suklaita voit tuoda mutakakkuun uudenlaisia makusävyjä. Esimerkiksi Pätkiksellä saa minttuisemman ja Dumlella toffeisemman maun. Varsinkin mikäli käytät todella tummaa suklaata (kuten minä tein) kannattaa kakun kanssa tarjoilla vaniljajäätelöä tai -kastiketta sekä marjoja, jotka tasapainottavat täyteläisen mutakakun makua. Enää jää jäljelle yksi kysymys: Joko teit ja söit tätä?




2 annosta

2 rkl mantelijauhoa
2 rkl kookosjauhoa
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
1/4 tl leivinjauhetta
3 rkl voita
1 kananmuna
suklaata


Sekoita kulhossa keskenään manteli- ja kookosjauho, kaakaojauhe ja sokeri. Sulata voi toisessa kulhossa. Sekoita sulanut voi jauhoseoksen sekaan. Lisää vielä kananmuna ja sekoita hyvin, kunnes kananmuna imeytyy taikinaan. Lusikoi seos kahteen kahvikuppiin. Painele taikinaan muutamia suklaapaloja. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 1 minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki ja kumoa valmis kakku lautaselle. Tarjoile heti.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti