sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Tempeh manis

Tempeh on soijapavuista valmistettu ruoka, joka kuuluu Indonesiassa niin arki- kuin juhlapöytään. Suomessa tofu ja seitan ovat tempehiä tunnetumpia kasviproteiininlähteitä, mikä on sääli, sillä tempeh on maultaan miellyttävämpi ja antaa myös enemmän puruvastusta hampaille. Tempeh valmistetaan tyypillisesti uppopaistamalla, kuten mekin teimme. Makean chilinen ja hieman tahmea kastike oli mielettömän hyvää, ja tempeh manis nousikin valmistamassamme ateriakokonaisuudessa meidän molempien mielestä ehdottomaan kärkikastiin. Tätä kannattaa siis todellakin kokeilla! Varoitus: saatat jäädä koukkuun.


Tempeh manis löytyy kuvasta oikealta, on lisukkeista tummin.


4-6 annosta

2 pkt tempehiä
10 punaista chiliä
5 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
4 salottisipulia
8 valkosipulinkynttä
1 kevätsipuli
5 kaffirilimetinlehteä
2½ dl kookosöljyä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä


Leikkaa tempeh ohuehkoiksi tikuiksi. Kuumenna kookosöljy pannussa ja uppopaista tempehiä muutama minuutti välillä sekoittaen kunnes se on kullanruskeaa (ks. alimmainen kuva). Nosta valmis tempeh pois öljystä kulhoon odottamaan. Halkaise chilit ja poista siemenet. Hienonna valkosipulinkynnet, salottisipulit, kevätsipuli ja chilit. Kuumenna toisessa pannussa 3 rkl kookosöljyä ja paista sipuleita ja chilejä kunnes ne saavat väriä. Lisää joukkoon uppopaistettu tempeh, makea soijakastike ja rikotut kaffirilimetinlehdet. Sekoita hyvin, jotta kastiketta tarttuu kaikkiin tempehtikkuihin. Tarjoile heti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti