lauantai 1. marraskuuta 2014

Sitruunainen parsakaalikeitto

Ihanan samettinen ja todella maukas keitto! Tämä parsakaalikeitto sopii alkuruoaksi niin kesä- kuin talvisaikaan. Toki tätä voi syödä isomman lautasellisen pääruokanakin. Sitruuna tuo keittoon mukavasti raikkautta ja moniulotteisemman makunautinnon saat koristelemalla keiton esimerkiksi tuoreella timjamilla ja kylmäsavustetulla palermonpossusiivulla. Pekonikin käy hyvin, joskin kokonaisuus on silloin hieman raskaampi.




6 annosta (tai noin 12 pientä annosta)

3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 tl meiramia
800 g parsakaalia
1,3 l kanalientä (kaksi liemikuutiota)
1 rkl hunajaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa


Kuori ja pilko salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää meirami. Lisää joukkoon reilun kokoiset parsakaalin palat, myös varsiosa käy. Kaada päälle vesi. Lisää lopuksi liemikuutiot ja hunaja. Keitä noin 15 minuutin ajan, kunnes parsa on kunnolla pehmennyt. Ota pois liedeltä ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu ja kuohukerma. Kiehauta, tarkista maku ja rakenne. Lisää tarvittaessa hieman kanalientä tai kermaa. Asettele tarjolle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti