lauantai 15. marraskuuta 2014

Juustoinen punajuuri-jauhelihalaatikko

Kotimaiset juurekset erilaisten laatikkojen osana kuuluvat eittämättä talviajan ruokalistalle. Tänä viikonloppuna mieleni teki valmistaa jotakin punajuurista. Viime jouluna tein mielettömän hyvää punajuuribruleetä, jossa käytin fetajuustoa. Tällä kertaa päätin kuitenkin valita sen kaikkein klassisimman punajuuren kanssa yhdistettävän juuston eli sinihomejuuston. Mikään ei kuitenkaan estä käyttämästä sinihomejuuston tilalla fetajuustoa mikäli se on itselle mieluisampi vaihtoehto, sillä myös fetajuusto sopii tähän varmasti todella hyvin. Lisäksi kannattaa panostaa päällä olevan juuston rapeuteen, koska siten saat vähän tekstuuria muutoin pehmeään laatikkoruokaan.




6 annosta

1 kg punajuuria (kuorittuina ja kannat poistettuina)
merisuolaa
rypsiöljyä
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
mustapippuria myllystä
1 tl rosmariinia
125 g sinihomejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa

1½ dl juustoraastetta
tuoretta persiljaa silputtuna


Kuori punajuuret ja keitä ne merisuolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Hienonna salottisipulit ja valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon hienonnetut sipulit, mustapippuri ja rosmariini. Sekoita isossa kulhossa keskenään jauhelihaseos, punajuuriraaste, murustettu sinihomejuusto ja turkkilainen jogurtti. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Öljyä laakea uunivuoka ja kaada seos siihen. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa 20 minuutin ajan. Ripottele päälle juustoraaste, nosta vuoka ylemmälle tasolle ja laita grillivastus päälle jotta juusto ruskistuu ja rapeutuu. Paista vielä 15 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele tuoreella persiljalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti