sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Maailman parhaat hasselpähkinäpikkuleivät

Nämä ovat ehdottomasti parhaimpia gluteenittomia pikkuleipiä, joita olen maistanut! Rakenne on pehmeä ja leivonnainen sulaa suuhun. Hasselpähkinä tuo mukavasti purutuntumaa ja täyteläisyyttä. Lisäksi nämä eivät ole liian rasvaisen makuisia, vaan kokonaisuus jättää jopa kevyehkön vaikutelman. Näitä tuleekin helposti syötyä yksi jos toinenkin... Resepti on alkujaan mieheni isoäidiltä, joka loihtii näitä kahvipöydän koristukseksi kädenkäänteessä. Ja joka kerta nämä ovat yhtä maukkaita!




Noin 65 kpl

200 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix tai Sunnuntai)
70 g hasselpähkinäjauhetta
1½ tl leivinjauhetta
noin 65 kokonaista hasselpähkinää


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sekoita ne rasva-munaseokseen. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan vetäytyä viileässä noin tunnin ajan. Jaa taikina viiteen osaan. Pyörittele jauhotetulla leivinpöydällä paloista tankoja. Paloittele tangot noin 13 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Nosta leivinpapaerilla vuoratulle pellille. Jätä leviämisvaraa. Paina pikkuleivän keskelle hasselpähkinä. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Pikkuleipiä voi pakastaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti