sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Pehmeä valkosipulikeitto

Kevättalvisen ulkoilupäivän jälkeen tämä keitto lämmittää ihanasti mieltä ja ruumista. Valkosipulin maku on tässä lempeän intensiivinen, ei missään nimessä pistävä. Keitto toimii loistavana alkuruokana esimerkiksi pitkään haudutettujen lihapääruokien kanssa. Tarjoile keitto vaikkapa itse tehdyn tattarinäkkileivän ja tryffeliöljyn kera.




noin 6 annosta (alkupalana enemmänkin)

4 valkosipulia
hieman oliiviöljyä
2 sipulia
3 jauhoista perunaa
1 rkl voita
5 dl kanalientä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kuohukermaa


Leikkaa valkosipuleista hattu pois. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Kääri valkosipulit samaan folionyyttiin. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Samaan aikaan kuori perunat ja sipulit. Hienonna sipulit ja kuutioi perunat. Kuumenna kattilassa voi. Kuullota sipuleita ja perunoita muutaman minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota valmiit valkosipulit pois uunista. Purista valkosipulia kämmenessä, jotta kynnet irtoavat keiton joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku. Aja halutessasi vielä sauvasekoittimella. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti