keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Bataattirieskat

Mmmm, tulipa maukkaita rieskoja! Valmistin rieskoja Tuulian ihanalla ja todella simppelillä ohjeella. Ainoana muutoksena lisäsin ohjeeseen yrttiseosta makua tuomaan. Bataatista huolimatta rieskat eivät ole liian makeita, vaan juuri sopivia sellaisenaan syötäväksi tai esimerkiksi sosekeiton kaveriksi. Halutessasi voit kokeilla bataatin tilalla esimerkiksi porkkanaa. Seuraavana päivänä saat rieskat maistumaan tuoreilta paahtamalla ne leivänpaahtimessa. Näitä teen varmasti toistekin!




8-10 kpl

2½ dl bataattisosetta (noin ½ bataatti keitettynä ja muussattuna)
1 kananmuna
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja + ½ dl muotoiluun
2 tl provencen yrttiseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa


Sekoita kulhossa bataattisose ja kananmuna. Lisää jauhot, yrttiseos, leivinjauhe ja suola, sekoita tasaiseksi massaksi. Taikina saa olla hitusen tahmeaa, mutta kuitenkin helposti muotoiltavissa. Nosta taikinasta lusikan avulla 8-10 palloa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele pallot jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi. Paista 200 asteessa keskitasolla 20 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoa lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti