maanantai 11. heinäkuuta 2016

Banaanikakku

Tämä mehevä kuivakakku sopii tarjottavaksi niin arkena kuin juhlapäivänä. Banaanin maku tulee kakussa selkeästi esille eikä rakenne ole laisinkaan hiekkainen, vaan erittäin pehmeä ja sopivan kiinteä. Kakku on todella helppo valmistaa; kaikki ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan sitten paistovuokaan. Näin kesäaikaan kakun teko onnistuu siis näppärästi vaikkapa mökkikeittiössä. Halutessasi voit tehdä kakusta hieman juhlavamman pursottamalla päälle pikeerikoristeen.




1 kananmuna
1½ dl sokeria
3 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
2,25 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2½ ylikypsää banaania


Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (noin 1 litran vetoinen vuoka toimii tässä hyvin). Paista uunissa 175 asteessa 40 minuuttia.



Sorsaemo tuli kahden poikasensa kanssa mökin pihametsään syömään mustikoita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti