sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Raparperi-appelsiinipiirakka

Edellisestä blogipäivityksestä on vierähtänyt jo reilu kuukausi, mutta sen taustalla on paras mahdollinen syy. Perheeseemme on nimittäin syntynyt uusi jäsen. Vaikka kaikki on sujunut mukavasti ja olen ehtinyt jonkin verran hääriä keittiössäkin, uudet reseptit ja kokkailuviritykset eivät liiemmin ole pyörineet mielessäni. Nyt kuitenkin ruokajutut ovat taas vähitellen alkaneet kiinnostaa enemmän, mutta saattaa silti olla, että bloggaustahti jatkuu tavanomaista verkkaisempana vielä lähikuukaudetkin. Tai mistä sitä tietää, jos vaikka vauhti pian kiihtyisikin mikäli tällainen kohtalaisen leppoisa vauva-arki jatkuu!

Mutta, itse asiaan: vauvahurmoksen ohella olen nyt alkukesästä taas raparperin lumoissa. Perinteisen ja ah-niin-ihanan(!!!) raparperi-kaurapaistoksen lisäksi tulin tehneeksi hieman uudenlaisen raparperipiirakan. Kirpeän raparperin kaveriksi valikoitui nimittäin raikas appelsiini, mikä saattaa kuulostaa yllättävältäkin yhdistelmältä. Voin kuitenkin vakuuttaa, että kombo toimii ja on kokeilemisen arvoinen. Lisäksi piirakka on todella mehevä, joten tästä ei varmasti tule ensimmäisenä mieleen gluteeniton leivonnainen. Piirakan voi leipoa myös jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä se säilyy todella hyvänä jääkaapissa. Nauti siis tästä piirakasta vaikkapa juhannuspäivän kahvipöydässä ja kesäfiilis on taatusti kohdallaan!




300 g raparperin varsia
2 rkl + 2 dl sokeria
150 g huoneenlämpöistä margariinia
2 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
2 dl mantelijauhoja
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
30 g mantelilastuja


Puhdista raparperit, poista tarvittaessa kova kuori ja leikkaa ne noin 0,5 cm:n paloiksi. Sekoita paloihin 2 rkl sokeria ja anna tekeytyä noin 20 min. ajan. Sillä aikaa vatkaa 2 dl sokeria ja huoneenlämpöinen margariini pehmeäksi kreemiksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hitaasti vatkaten. Kääntele appelsiinin kuori ja mehu seokseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja kääntele ne sokeri-margariini-munaseokseen. Lisää lopuksi raparperin palat taikinaan ja sekoita lusikalla tasaiseksi massaksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 23 cm). Kaada taikina vuokaan ja levitä lusikalla. Ripottele päälle mantelilastut. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Nauti vaniljajäätelön kera!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti