maanantai 16. toukokuuta 2016

Thaimaalainen cashew-kana

Tässä todella herkullinen ja nopea ruoka arkipöytään! Cashew-kana valmistuu riisien kypsyessä, ja lopputulos on kevyen raikas mutta varmasti vatsan täyttävä. Oikein vähän jopa yllätyin miten maukasta tästä tuli! Mikäli vierastat pehmeääkin chilipotkua, poista chileistä siemenet ennen niiden pilkkomista. Ostaessasi kala- ja osterikastiketta kannattaa perehtyä eri purkkien ainesosaluetteloihin, etenkin jos ostat tuotteet tavallisesta marketista aasialaisen kaupan sijaan. Valitse kalakastike, jossa on runsaasti anjovisuutetta sekä osterikastike, jossa on runsaasti osteriuutetta. Maistuvia ruokailuhetkiä tämän ihanan thaimaalaisen annoksen parissa!




4 annosta

500 g broilerin rintafileetä
1 pieni punainen paprika
1 porkkana
2 kevätsipulia
2 punaista mietoa chiliä
5 valkosipulinkynttä
80 g cashew-pähkinöitä
4 rkl öljyä

kastike
1 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
3 rkl vettä
1 tl sokeria


Esivalmistele kana ja kasvikset. Paloittele rintafileet mukavan kokoisiksi suupaloiksi. Pilko paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa vinottain ohuiksi kiekoiksi. Pilko myös kevätsipulit vinottain noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Pilko chili ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.

Valmista pienessä kulhossa kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.

Kuumenna öljy keskilämmöllä wokkipannussa. Pikapaista cashew-pähkinöitä 1-2 min. kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Ota ne reikäkauhalla pois pannusta ja laita kuivumaan talouspaperin päälle. Pikapaista chilit samassa öljyssä keskilämmöllä 1 min. ajan, jotta ne tummentuvat mutta eivät mustu. Poista chilit reikäkauhalla. Kuumenna edelleen sama öljy uudelleen. Paista valkosipulinkynnet ja kanapalat korkealla lämmöllä kypsiksi (noin 5 min.). Lisää paprikasuikaleet, porkkanakiekot ja kastikeseos, ja paista 1-2 min. ajan. Lisää lopuksi cashew-pähkinät, chilit ja kevätsipulit, ja sekoita hyvin. Tarjoile basmatiriisin kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti