tiistai 17. helmikuuta 2015

Arkinen lohirisotto

Tässä arjen ruokapöytään sukkelasti uiva lohirisotto, joka on varsin vaivaton ja nopea tehdä. Koko komeus nimittäin valmistuu riisin kypsyessä. Sitruuna tuo ruokaan juuri sopivasti raikkautta, ja se myös kypsyttää kylmäsavulohen. Todella maistuvaa arkiruokaa siis! Ja risotto teki muuten kauppansa myös laatutietoiselle 2-vuotiaalle miehenalulle, joten kannattaa kokeilla tätä myös pikkulapsiperheissä. Ohje on maidoton.




4-6 annosta

7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
3 dl riisiä
1 punasipuli
1 omena
1 punainen paprika
150 g kylmäsavulohta
iso kourallinen (noin 30 g) rucolaa
1 tl öljyä
1 etikkakurkku
mustapippuria
suolaa
1 (noin 1/4 dl) sitruunan mehu


Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää riisi ja keitä noin 20 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riiseihin ja riisi on kypsää. Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena. Hienonna sipuli, ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi ja etikkakurkku sekä paprika kuutioiksi. Revi rucolan lehdet hieman pienemmiksi. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja omenakuutiot. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kaada valmiin riisin joukkoon sipuli-omenaseos. Lisää sekaan paprikakuutiot, graavilohipalat, etikkakurkkukuutiot ja rucola. Mausta sitruunan mehulla. Sekoita. Tarjoa risoton kanssa keitettyjä kananmunia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti