perjantai 26. syyskuuta 2014

Tomaattinen jauhelihamureke

Jauhelihamureke oli lapsena yksi lempiruoistani. Aikuisiällä murekkeita on tullut syötyä vähemmän, mutta ei välttämättä niinkään sen takia ettenkö niistä enää pitäisi. Jotenkin vaan murekkeet eivät ole olleet mielessäni. Mutta nyt kun murekkeet yllättäen tulivat mieleeni niin tajusin niiden olevan hurjan käteviä; nopeita ja helppoja valmistaa, hellan ääressä ei tarvitse päivystää ja kerralla voi tehdä isonkin satsin, josta ainakin tämän kokoisessa ruokataloudessa sapuskaa riittää useammalle päivälle (tai pakkaseen).

Tämä mureke on terveellinen ja maidoton, päätin jättää tällä kertaa juustonkin pois. Makumaailmaa hain tomaateilla ja mausteilla, ja yllättävän hyvältä tämä maistuukin! Chili antaa mukavasti potkua, mutta ei ainakaan minun makuuni lyö liikaa läpi. Tomaatit puolestaan tuovat maun lisäksi mehukkuutta. Murekkeen parina toimii parhaiten perinteinen pottumuusi, mutta toki myös uunijuureksista tai raikkaasta salaatista on kaveriksi.




1 kg jauhelihaa
2 sipulia
500 g tomaattimurskaa
8 aurinkokuivattua tomaattia
3 kananmunaa
noin ½ dl gluteenittomia korppujauhoja (laita enemmän mikäli haluat tiiviimmän murekkeen)
kourallinen tuoretta persiljaa
2 tl sinappia (vahvahkoa)
2 tl chiliä
2 tl mustapippurirouhetta
2 tl suolaa


Hienonna sipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja persilja. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Muotoile seoksesta tiivis suorakaiteen mallinen pötkylä uunivuokaan. Halutessasi voit pyöristää kulmia ja tehdä päällipuolesta kaarevamman ja korkeamman. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna tekeentyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.



 Ennen ja jälkeen uunin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti