maanantai 22. syyskuuta 2014

Terveellinen kana-kasvisvuoka

Pieni blogihiljaisuus on johtunut siitä, että olimme reilun viikon pituisella lomamatkalla Yhdysvalloissa. Saimme nauttia siellä maittavia ja - hmmm - ei niin kovin maittavia ruokia. Erityisesti kanaa tuli vastaan muodossa jos toisessa, usein epäterveellisessä sellaisessa. Kotiin tultuamme päätinkin tehdä kanaa terveellisemmällä (ja maittavammalla) tavalla. Vieläkin terveellisempää tästä saa kun vaihtaa koipireidet rintafileisiin. Loppupäätelmä: Vaikka matkustaminen on ihanaa niin kyllä kotiin on aina ihaninta palata!




6 annosta

6 broilerin koipireittä
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia

1 kesäkurpitsa
2 punaista paprikaa
1 parsakaali
3 porkkanaa
3 punajuurta
pala valkokaalia
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä 
15 kivetöntä kalamataoliivia
2 tomaattia
½ dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
2 dl kanalientä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa myllystä


Pilko kesäkurpitsa, paprikat, parsakaali, porkkanat, punajuuret, valkokaali ja punasipuli reilun kokoisiksi paloiksi laakeaan uunivuokaan. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja halkaistut kalamataoliivit. Mausta mustapippurilla, suolalla, oliiviöljyllä, timjamilla, rosmariinilla ja sitruunan mehulla. Kääntele jotta mausteet asettuvat tasaisesti. Hiero mausteet broilerin koipireisin pintaan ja asettele ne vuokaan vihannesten päälle. Lisää vielä lohkotut tomaatit. Kaada päälle kanaliemi ja koristele muutamalla timjaminoksalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 50 minuutin ajan kunnes kana ja vihannekset ovat kypsiä. Anna makujen tasaantua hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.






Lopuksi vielä otteita elämäni tähän mennessä parhaalta brunssilta, jonka sain nauttia The Cosmopolitan -hotellissa Las Vegasissa. En itse syönyt aivan kaikkia kuvien annoksia, ja joukossa onkin myös joitain gluteenia sisältäviä ihanuuksia. Ideoita omaan keittiöön tuli joka tapauksessa runsaasti!



Vaniljajogurttia mustikoilla ja pähkinöillä, marjasmoothie, itämaista tonnikalasalaattia, ricottajuustolla täytetty herkkusieni, tonnikala- ja lohisushi sekä caesar salaattia pekonilla.




Vesimelonia chilikastikkeessa, turska-juustopaistos.


 Lampaan ribsejä, itämaista kanaa ja okraa, lehtikaalilisuke, mac & cheese ja villisikaragu.


Härkä-parsawokkia, chilikanaa, teriyakikanaa seesaminsiemenillä
ja gnoccheja chili-juustokastikkeessa.


Tomaatti-mozzarellasalaattia, lehtikaali-mustikka-pähkinäsalaattia, manchegoa, salamilajitelma 
ja ohra-karpalo-manteli-rucolasalaattia.



Mansikka pähkinä-suklaasuojapuvussa.


Vadelma-vaniljapannacottaa, mustikkainen cup cake, suklaa-juustotuutti ja pistaasijäätelöä.


Pistaasitäytekakku, mango-passionhedelmäjäätelöä, mansikkaéclair, suklaavanukas, 
vadelma-vaniljapannacotta ja valkosuklaa-persikkaleivos.


Mustaherukkakakku, porkkanakakku, vadelma-suklaakakku ja juustokakku sekä
minttu-, vanilja-, mansikka-, toffee- ja pistaasijäätelöä.


4 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää, ihan tuli nälkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssin herkkuja syödessä nälkä kyllä lähti. ;) Eikä kotitekoinenkaan kana jättänyt pulaan...

      Poista
  2. Aivan mahtavaa päästä joskus tuollaiseen brunssiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli kyllä valikoimaa enemmän kuin tarpeeksi! Mieletön setti!

      Poista