sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Pulled pork vol. 2

Ensimmäinen pulled pork -viritelmä oli varsin onnistunut kokemus, mutta lähinnä valmiin bbq-soossin käyttämisestä johtuen jäi sellainen olo, että jotakin on yhä hampaan kolossa. Siispä uutta nyhtöpossua tekemään. Reseptejä aiheesta on maailma pullollaan, joten valinnan vaikeus saattaisi iskeä. Onneksi olen niin monesti kuullut hehkutuksia coca-colan ja nyhtöpossun liitosta, että oli helppoa astua sille tielle. Ja oih ja voih, miten hyvää siitä tuli! Plussaa tässä nyhtöpossussa on lisäksi se, että se on todella simppeli valmistaa. Ei mitään erinäisiä kuivamausteseoksia. Ei bbq-soossin tekoa. Liha vaan paloiksi, kaikki ainekset kulhoon ja uunin lämmöstä nauttimaan!


noin 2 kg sian niskaa
5 dl coca-colaa (sokerillista, ei lightia!)
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
½ dl ketsuppia
½ dl soijakastiketta
1 rkl liquid smokea

Leikkaa liha reilun kokoisiksi paloiksi tai pidä kokonaisena kimpaleena, jos sinulla on iso uunivuoka. Aseta liha(palat) uunivuokaan. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli isoiksi lohkoiksi ja siivuta valkosipulinkynnet. Lisää sipulit vuokaan. Poista chileistä siemenet ja pilkkoa pieniksi, ja lisää vuokaan. Kaada erilliseen kulhoon coca-cola, ketsuppi, soijakastike ja liquid smoke. Sekoita ja kaada vuokaan lihan päälle. Paista 120 asteessa noin 6 tuntia. Sivele lihaa välillä paistonesteellä tai kääntele paloja ympäri, jotta kaikki pinnat ruskistuvat kauniisti ja maku imeytyy niihin paremmin. Anna valmiin lihan vetäytyä huoneenlämmössä noin 15 min. ajan. Revi liha kahden haarukan avulla. Kaada revityn lihan päälle hieman vuokaan jäänyttä paistonestettä, jotta liha ei kuivu ja laita revitty liha takaisin uuniin muhimaan. Kaada loppu paistoneste kattilaan ja keitä kokoon noin puolen tunnin ajan. Lisää tarvittaessa coca-colaa. Kaada kastike lihan päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa pulled pork kesäisten kasvisten, amerikkalaishenkisen kaalisalaatin (coleslaw), leivän päällä tai vaikkapa riisin kera. Tämä on hyvää melkeinpä minkä kanssa vaan!

Jos kaikki nyhtöpossu ei katoa parempiin suihin ensimmäisellä kerralla, voit huoletta lämmittää sitä uudelleen uunissa kunhan seassa on tarpeeksi paistonestettä jotta liha ei kuivu. Maku vaan paranee mitä enemmän liha saa muhia uunissa!


Valmiina uuniin menossa.


Valmis liha saa olla päältä kauniisti paahtunutta.


Kahden haarukan avulla nyhtäminen käy näppärästi.

3 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, pitääkin kokeilla loman alkajaisiksi :)

    mira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tämä on hyvää lomaruokaa koska ei vaadi lieden ääressä vahtaamista. Nautinnollista lomaa sulle! :)

      Poista
  2. Vanha resepti mutta kokeiluun meni ja hyvää tuli pienillä lisäyksillä! (Suola/pippuri/honey chipotle)

    VastaaPoista