maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kermainen kinkkukiusaus

Tässä hieman tuunattu versio perinteisestä kinkkukiusauksesta. Ruoka on helppo toteuttaa, ja lopputulos on pehmeän kermainen. Tämä kiusaus sopiikin hyvin kesän viileämpien sadepäivien iloksi!


4-6 annosta

800 g perunoita
2 sipulia
400 g savustettua palvikinkkua
1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitusta
2½ dl kolmen juuston ruokakermaa
2 dl paahdettu sipuli -ruokakermaa
rypsiöljyä
suolaa
paprikajauhetta
grillimaustetta (suolatonta)

Kuori perunat ja siivuta mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipulit ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa keskenään kolme eri kermatuotetta. Öljyä laakea uunivuoka. Lado pohjalle puolet perunasiivuista. Mausta suolalla, paprikajauheella ja grillimausteella. Ole varovainen suolan kanssa, koska kinkku on jo sinänsä suolaista. Lado perunasiivujen päälle sipuli- ja kinkkukuutiot. Lado päälle loput perunasiivut ja mausta jälleen. Kaada päälle kermaseos. Paista uunissa keskitasossa 200 asteessa 45 minuuttia ja vielä 150 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Tarjoa raikkaan vihersalaatin tai vaikkapa etikkakurkkujen ja -punajuurten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti