keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Pinaattimunakasrulla feta-oliivi-aurinkokuivattutomaattitäytteellä

Tässä mehukas juhlapöydän pikkusuolainen, joka todella maksaa vaatimansa vaivan takaisin! Vaikka en ole erityisen suuri pinaatin enkä oliivien ystävä, tässä makupalassa ne toimivat loistavasti. Rulla säilyy jääkaapissa noin vuorokauden, joten voit tehdässä sen valmiiksi hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.




Noin 30 kpl

Munakas:
8 kananmunaa
300 g tuoretta pinaattia
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1/4 tl muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Täyte:
200 g fetajuustoa
200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
4 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmista munakas. Kiehauta vettä kasarissa ja keitä tuoreita pinaatteja 1 minuutin ajan (paina vähän lastalla pinaatteja veden alle).


Kaada pinaatit siivilään ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä. Ota kaikki pinaatit käsiisi ja purista ne tiukaksi palloksi, jotta saat mahdollisimman hyvin veden niistä pois. Hienonna pinaatit soseeksi sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla. Riko kulhoon 4 kananmunaa sekä jäljellä olevista 4 kananmunasta keltuaiset. Laita 4 valkuaista erilliseen kulhoon. Vatkaa kananmunat ja keltuaiset kevysti vispilällä sekaisin. Kaada joukkoon pinaattisose ja sekoita tasaiseksi massaksi vispilällä. Mausta muskottipähkinällä, mustapippurilla ja suolalla.



Vatkaa sähkövatkaimella erillisessä kulhossa olevat 4 valkuaista kuohkeaksi vaahdoksi (ei liian kovaksi vaahdoksi).


Kaada vaahto pinaatti-munaseokseen ja kääntele varovasti tasaiseksi massaksi. Vuoraa hieman korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja öljyä leivinpaperin pinta. Kaada munakasmassa leivinpaperin päälle ja levitä tasaisesti koko pellin alueelle.


Paista munakasta 200 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja saanut hieman väriä (voit testata kypsyyttä myös puutikulla munakkaan keskeltä, munakasta ei saa tarttua tikkuun). Ota pelti pois uunista ja liu'uta munakas leivinpaperi allaan työtasolle.


Anna jäähtyä kunnolla, laita päälle toinen leivinpaperi ja käännä munakas ylösalaisin nopealla liikkeellä. Ota päällimmäinen leivinpaperi varovasti irti, ja leikkaa munakas puoliksi, jotta saat kaksi samankokoista suorakaiteen muotoista munakaslevyä. Nosta levyt omille leivinpaperipaloilleen, jotka ovat noin 10 cm reunoilta suurempia kuin munakaslevy.

Valmista täyte. Sekoita kulhossa keskenään murustettu tai pieniksi kuutioitu fetajuusto, tuorejuusto, pieniksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit sekä hienonnettu tuore basilika. Levitä täyte tasaisesti munakaslevyille. Rullaa levyt tiukaksi rullaksi pituussuunnassa leivinpaperia hyväksi käyttäen.


Kiristä lopuksi leivinpaperin avulla rulla napakaksi, kääri päädyt kiinni ja päällystä vielä foliolla. Laita rullat tekeytymään jääkaappiin ainakin 1 tunnin ajaksi. Avaa kääreet ja leikkaa rulla sahalaitaisella veitsellä noin 2½ leveiksi paloiksi. Asettele palat tarjolle niin, että täyte näkyy.



4 kommenttia:

  1. Kiva ohje! Näitä teen huomiseksi kummipojan lakkiaisiin ;)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä tekoon ja varaudu yleisömenestykseen! :)

    VastaaPoista
  3. Todella selkeä ohje ja hienoa, että olet laittanut myös kuvat mukaan. Täytyy testata tätä, tällä ohjeella varmasti onnistuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteestasi! Olen tehnyt tätä rullaa useamman kerran ja se on aina ollut maukasta. :) Tsemppiä!

      Poista