torstai 29. toukokuuta 2014

Pulled pork & coleslaw sandwich

Vihdoin ja viimein mekin saimme tehtyä suuren villityksen aiheuttanutta nyhtöpossua! Helatorstai sopi loistavasti lihan valmistukseen, koska se ottaa oman aikansa. Lihasta tulee todella mureaa ja lievästi makeaa, joten vain mielikuvitus on rajana mihin sitä käyttää. Amerikkalaishenkinen kaalisalaatti lienee nyhtöpossun perinteisin kaveri, joten sitä mekin teimme. Iskimme loistavan makuyhdistelmän paahdetun leivän väliin, ja lisäsimme kyytipojiksi vielä herneenversoja. Hieman pikkelöidyt punasipulin renkaat ja tomaatti voisivat sopia myös mainiosti sekaan. Huomenna ajattelimme syödä nyhtöpossua ja kaalisalaattia keitettyjen kasvisten kera...


Pulled pork

2 kg porsaan niskaa

2 rkl karkeaa merisuolaa
1½ tl ruokosokeria
2 tl smoked paprika -maustejauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolatonta grillimaustetta

3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
½ prk Santa Maria American BBQ sauce hickory (ihan kamalaa kun ei tehty kastiketta itse, ens kerralla sit)


Valmista kuiva mausteseos sekoittamalla keskenään merisuola, ruokosokeri, smoked paprika -jauhe, paprikajauhe ja suolaton grillijauhe. Laita porsaan niska uunin kestävään vuokaan. Hiero tasaisesti lihan pintaan kuiva mausteseos. Anna tekeytyä 2 tuntia huoneenlämmössä. Kuori sipulit ja lohko ne reilun kokoisiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Laita sipulilohkot ja valkosipulinkynnet kulhoon porsaan niskan seuraksi. Purista BBQ-kastiketta lihan ja sipulien päälle. Paista uunissa 120 asteessa 6 tunnin ajan. Ota vuoka pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä ½ tunnin ajan. Revi liha suikaleiksi kahden haarukan avulla. Laita revitty liha puhtaaseen uunivuokaan ja kaada päälle uunissa ollutta kastiketta sen verran, että liha mukavasti kostuu. Halutessasi laita liha vielä hetkeksi uuniin, kunnes se on sopivan kuumaa syötäväksi.


Coleslaw

iso kulhollinen

1 kg valkokaalia
3 porkkanaa
1 prk creme fraichea
2 dl majoneesia
1 rkl karkeasiemenistä dijon sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
hyppysellinen sokeria
loraus sitruunanmehua
reilusti mustapippuria myllystä
suolaa myllystä

Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Suikaloi veitsellä kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa, ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai ainakin muutaman tunnin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti