maanantai 26. toukokuuta 2014

Lime-mascarponejuustokakku

Tässä raikas ja helppotekoinen juustokakku kesäajan iloksi. Lime maistuu lempeästi, koska mascarponejuusto ja valkosuklaa tasoittavat sen makua. Eli jos haluat todella sitruksista makua, kannattaa lisätä lime jos toinenkin. Granaattiomenan siemenet tuovat värikkyyttä ja kirpeyttä kakkuun, pistaasipähkinät taasen tekstuuria. Kaiken kaikkiaan huisin hyvä vaihtoehto iänikuisille mansikkakermakakuille!


Pohja:
200 g Semper kaura-juustokeksejä
80 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g lime-valkosuklaarahkaa (Valio)
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 limen kuoriraaste
2 limen mehu

Koristelu:
granaattiomenan siemeniä
pistaasipähkinämurskaa
limen lohkoja

Murskaa keksit laittamalla ne Minigrip-pussiin, sulkemalla pussi ja lyömällä keksejä kaulimella. Keksiseokseen voi jäädä hieman isompia sattumia. Sekoita keksimuru ja sulatettu voi/margariini kulhossa. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada seos vuokaan. Taputtele tasaiseksi pohjaksi, laita jääkaappiin odottamaan siksi aikaa kun teet täytteen.

Sulata valkosuklaa mikrossa 10-15 s kerrallaan välillä sekoittaen. Raasta limen kuoret ja purista niistä mehu. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma jäykähköksi vaahdoksi. Sekoita eri kulhossa mascarponejuusto ja rahka keskenään. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa, limen kuoriraasteet ja hedelmälihat. Sekoita. Kiehauta limemehu kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna hetki jäähtyä ja kaada ohuena nauhana mascarponejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan.

Koristele granaattiomenan siemenillä, pistaasipähkinämurskalla ja limen lohkoilla. (Granaattiomenan siemenet kannattaa pitää tovi talouspaperin päällä, jotta suurin osa niiden nesteistä imeytyy siihen eikä värjää ikävästi kakun pintaa.)


2 kommenttia:

  1. Aivan loistava ohje!! Hieman pohjaa muuttaen, sopii tälläiselle ei vehnärajoitteiselle :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, että maistuu! Tätä kannattaa tehdä kesälläkin. :)

    VastaaPoista