maanantai 17. helmikuuta 2014

Vaniljapannacotta ja karamellisoitua nektariinia

Tässä jälkiruoka aikuisten makuun, joka ei karamellisoidusta nektariinista huolimatta ole liian äkkimakea. Nektariinit voi korvata halutessaan esim. aprikooseilla, ja appelsiinimehun tilalla voi käyttää makuun sopivaa likööriä, jonka liekittää.


4 annosta

2 dl kermaa
2 dl maitoa (ei rasvatonta)
1 vaniljatanko
1 rkl sokeria
2 liivatelehteä

1 nektariini
1 appelsiini
½ dl sokeria
25 g voita

mintun lehtiä

Valmista pannacotta. Laita liivattelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kattilaan kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko pituussuunnasta, avaa tankoja ja vedä veitsellä siemenet sisältä ja laita kattilaan. Laita myös tangonpuolikkaat kattilaan. Kiehauta seos ja ota heti pois liedeltä, älä keitä. Lisää sokeri ja kuiviksi puristetut liivatelehdet. Sekoita. Kaada seos tarjoilumaljoihin (tai kumottaviin muotteihin), siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä kylmässä noin 4 tunnin ajan.

Valmista karamellisoitu nektariini. Pese hyvin ja lohko nektariini. Raasta appelsiinista kuori, ja purista sen jälkeen appelsiinista mehu. Karamellisoi nektariinilohkot pannulla voin, sokerin ja appelsiininkuoren kanssa kunnes seoksesta tulee vaalean ruskeaa (vähän kinuskimaista). Kaada sekaan appelsiinin mehu ja keitä hetki kokoon. Anna jäähtyä hetki, jotta kuuma seos ei sulata pannacottaa. Lusikoi karamellisoitu nektariini pannacottien päälle. Koristele mintun lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti