perjantai 7. huhtikuuta 2017

Jauhottomat maapähkinä-suklaakeksit

Tämä lienee lähes ensimmäinen keksipostaus, koska en ole kovin suuri keksien ystävä. Nämä keksit ansaitsevat kuitenkin oman juttunsa. Ensinnäkin siksi, ettei näissä ole mitään (!!!) jauhoa. Ja toiseksi, koska nämä ovat syntisen hyviä. Myönnettäköön kuitenkin heti alkuun, että nämä eivät ole mitään terveyskeksejä. Mutta nämä ovat sen verran makeita, että useimmiten yksi (tai joskus kaksi) keksi riittää taltuttamaan makeanhimon. Nämä on todella helppo valmistaa, joten ei tarvitse olla kondiittorileipuri onnistuakseen näiden kanssa. Ainesosiakin on vain kuusi. Suurin haaste näiden kanssa on antaa niiden jäähtyä paistamisen jälkeen huoneenlämmössä pari-kolme tuntia ennen nautiskelua. Maltillinen jäähdytys varmistaa sen, että kekseihin todella tulee keksimäinen rakenne löysähkön massan sijaan. Maltti on siis valttia tässäkin kohtaa!




18-20 keksiä

2½ dl sileää maapähkinävoita
2½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
200 g tummaa suklaata


Leikkaa suklaa noin 1x1 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset paitsi suklaapalat tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon suklaapalat ja sekoita hyvin. Pyörittele taikinasta noin golfpallon kokoisia palloja pellille leivinpaperin päälle. Muista jättää kekseille hieman leviämisvaraa. Painele lopuksi kahdella sormella palloja hieman alaspäin, jotta taikina vähän lohkeaa. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia. Vedä valmiit keksit leivinpaperilla ritilän päälle jäähtymään ja anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.




3 kommenttia: