keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kvinoamuffinssit

Kasvismuffinsseja ilman mitään jauhoja! Ravitsevaa, maukasta ja terveellistä. Nämä uudenlaiset muffinssit sopivat välipalaksi, pikkusuolaiseksi illanistujaisiin tai noutopöytään, tai keiton kaveriksi, kuten me teimme. Kyseessä oli muuten aikast maukas ja talvipakkasiin oivasti sopiva mausteiltaan marokkolaishenkinen linssikeitto. Mutta siis, pari-kolme muffinssia toimi keiton kanssa todella hienosti vieden varmasti nälän mennessään. Pinnalla olevat tomaatti ja pinjansiemenet toivat paahtunutta lisämakua ja purutuntumaa jo muutoinkin herkullisiin muffinsseihin. Kokeile ja ylläty!




12 kpl

2 dl kvinoaa
1 tl suolaa
½ punainen paprika
50 g pakastepinaattia
2 kananmunaa
2 kananmunan valkuaista
2 tl pizzamaustetta
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g maistuvaa juustoraastetta (esim. Emmental Mustaleima)
6 kirsikkatomaattia
2 rkl pinjansiemeniä


Huuhtele kvinoa juoksevan veden alla siivilässä. Keitä kvinoaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Sillä aikaa pilko paprika kuutioiksi, sulata ja valuta pinaatti. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon mausteet, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste. Lisää kulhoon paprika ja pinaatti sekä jäähtynyt kvinoa. Jaa seos muffinivuokiin ja asettele pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit ja pinjansiemenet. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Mikäli pinjansiemenet tummuvat liikaa, peitä vuoka foliolla.







2 kommenttia:

  1. Nämä
    Menee testaukseen, vaikuttaa herkulliselta! Ajattelin tehdä kylkeen version, johon lisään vielä lohta. Katsotaan mitä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lohi on hyvä idea! Kerro mitä tykkäsit kun olet kokeillut lohella ja ilman! :)

      Poista