lauantai 7. marraskuuta 2015

Pippurinen lihapata

Kermaisessa pippurikastikkeessa tarjoiltava naudan sisäpaisti on oiva koko perheen ruoka pimeneviin syysiltoihin. Lihan kypsentämisessä ei kannata kiirehtiä, jotta siitä tulee todella mureaa ja suussa sulavaa. Ruoka sopiikin siis parhaiten viikonloppuna tarjoiltavaksi. Vaikka kastikkeessa on pippurisuutta, makumaailma on kuitenkin kerman ja tuorejuuston ansiosta pehmeä. Tarjoilimme lisukkeena uunissa paahdettuja ruusukaaleja, mutta raikkaampaa kokonaisuutta kaipaavat voivat tehdä kylkeen vihersalaatin.




4 annosta

700 g naudan sisäpaistia
voita 
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
5 dl vettä
3 porkkanaa
3 sipulia
2 dl paistettuja suppilovahveroita
1 Knorr Fond "Du Chef" Rich Beef -mausteliemikuutio 
2 dl kermaa
100 g mustapippurituorejuustoa (ent. Mustapekka-juusto) 
Maizenaa


Paloittele liha muutaman senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Ruskista lihapalat paistinpannulla voissa (tarvittaessa useammassa erässä) ja laita kasariin, rouhi perään ripaus mustapippuria ja suolaa. Kaada paistinpannulle 2½ dl vettä ja anna sen imeä maut, kaada kasariin. 




Kuori porkkanat ja sipulit. Pilko porkkanat noin 0,5 cm paksuisiksi kiekoiksi ja sipulit karkeaksi silpuksi. Kuullota porkkanoita ja sipuleita paistinpannulla voissa suppilovahveroiden kera, kaada kasariin. Kaada paistinpannulle 2½ dl vettä ja anna sen imeä maut, kaada kasariin. Lisää mausteliemikuutio. Sekoita. 




Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kannen alla noin 2 tuntia kunnes liha on mureaa. Lisää kerma ja mustapippurituorejuusto, anna kiehahtaa ja varmista että juusto on sulanut. Suurusta Maizenalla haluamasi paksuiseksi paketin ohjeen mukaan. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja paahdettujen ruusukaalien kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti