perjantai 21. elokuuta 2015

Hitaasti kypsennettyä naudan ulkofileetä lämpimällä salaattipedillä vitello tonnaton hengessä

Kesäinen illallinen jatkui italialaishenkisellä pääruoalla. Ajattelimme, että lämpimänä kesäiltana pääruokakin voi olla osittain kylmä. Päädyimme siis tarjoilemaan lämpimältä salaattipediltä kaikessa rauhassa jäähtynyttä naudan ulkofileetä ja kylmää kastiketta vitello tonnaton hengessä. Vitello tonnato on perinteinen italialainen alkuruoka. Annoksessa on keitettyjä kasviksia ja ohueksi leikattua vasikanlihaa, joiden päälle kaadetaan kylmä tonnikala-majoneesikastike. Italialaiseen tapaan annos on verrattain simppeli, mutta makumaailmaltaan rikas. Meillä annos toteutettiin suomalais-italialaiseen tapaan. Korvasimme vasikan aiemman sukupolven paikallisella edustajalla ja lisäsimme salaattipetiin kotimaisia raaka-aineita. Salaattipediltämme löytyi erilaisia oman maan salaatteja, kantarelleja, punasipulia, porkkanaa, fetaa, avokadoa, tomaattia ja kesäpottuja. Ja kaiken komeuden päälle SITÄ kastiketta. Siis sitä, joka ei ole erityisen kaunista, mutta joka on erityisen hyvää!

Viinisuositus: Norton Barrel Select Malbec 




Hitaasti kypsennetty naudan ulkofilee

6 annosta

1 kg naudan ulkofileetä (palana)
voita
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä


Poista lihasta mahdolliset kalvot. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista lihan kaikki pinnat kiinni. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Paista lihaa 90 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 55 astetta (medium). Tähän kuluu reipas tunti. Kääri liha folioon ja anna levätä rauhassa. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi juuri ennen tarjoilua.


Kastike vitello tonnaton hengessä

1 tlk sardiineja (öljyssä)
1 tlk tonnikalaa (vedessä)
1 keltuainen
2 rkl karkeaa Dijonin sinappia
2 rkl sitruunan mehua
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
1 dl rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä
(kuohukermaa)


Hienonna sardiinit ja tonnikala haarukalla. Lisää joukkoon keltuainen, sinappi, sitruunan mehu, hienonnettu valkosipulinkynsi, suola, mustapippuri ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili. Ohenna halutessasi kuohukermalla. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa hyvä tovi ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti