tiistai 21. heinäkuuta 2015

Mustikka-sinihomejuustosalaatti

Se on mustikkasesonki nyt! Ihanaa! Rakastan mustikoita. En ole kuitenkaan koskaan tainnut laittaa niitä salaattiin, mikä on sinänsä melkoinen ihme sillä pidän mustikoista niin valtavasti. Mutta hyvä, että nyt tuli tehtyä asiaan muutos, koska tämä oli todella onnistunut kesäsalaatti! Perinteinen makuyhdistelmä omena ja sinihomejuusto toimii tietysti, ja paahdetut saaristolaisleivät tuovat kokonaisuuteen rapeaa makeutta. Mustikka on salaatissa isossa roolissa, koska sitä on tuoreiden mustikoiden lisäksi myös vinaigrettessa. Sopiva määrä vahvanmakuista sinihomejuustoa pitää kuitenkin huolen siitä, ettei kokonaisuudesta tule liian marjaista - onhan kyseessä kuitenkin suolainen salaatti eikä jälkiruoka. Salaattipohjaan voit valita melkein mitä tahansa salaattilajikkeita, mitä useampia sitä parempi. Meidän takapihalla salaatit rehottavat runsaiden sateiden ansiosta siinä määrin, että niistä riittää paremmin kuin hyvin päivän joka aterialle. Söimme mustikka-sinihomejuustosalaattia pääruokana grillattujen porsaanfileiden kanssa. Salaatti toimisi hyvin myös alkuruokana annossalaateiksi aseteltuna.




4 annosta

runsaasti erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, tammenlehtisalaattia, friseesalaattia, suolaheinää)
2 dl mustikoita
150 g sinihomejuustoa
2 omenaa
5 siivua gluteenitonta saaristolaisleipää
1 rkl voita

Mustikkavinaigrette 
1 dl mustikoita
½ dl rypsiöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl punaviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa


Kuutioi saaristolaisleipä pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi pannulla ja paista leipäkuutioita kunnes ne tummuvat ja rapeutuvat. Tähän kuluu muutama minuutti. Kaada leipäkuutiot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen.




Valmista mustikkavinaigrette. Laita mustikat korkeaan muoviastiaan (esim. 0,5 litran mitta-astia) ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Pese omena hyvin ja poista siemenkota. Leikkaa omenat ohuehkoiksi suikaleiksi. Leikkaa sinihomejuusto kauniiksi paloiksi. Huuhdo salaatit, kuivaa ne salaattilingossa tai talousapaperilla ja pilko sopivan kokoisiksi. Asettele salaatit kulhon pohjalle.




Asettele salaattien päälle omenasuikaleet ja sinihomejuusto. Lusikoi päälle mustikkavinaigretteä. Ripottele lopuksi pinnalle mustikat ja paahdetut leipäkuutiot.



2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista....mutta varmasti hyvä salaatti ja sesongin mukainen:)
    Ja rehevät viljelmät salaattilavoja sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatteja kyllä piisaa! Jotain hyvää tässä sadekesässäkin siis. Mutta jos pidät homejuuston mausta niin kannattaa kokeilla tätä salaattia! Se valmistuu nopeasti. :)

      Poista