keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mansikka-halloumisalaatti ja pehmeästi tuliset avokado-saaristolaisleivät

Kun kerran aurinko paistaa jo toista päivää perättäin, on pakko jatkaa kesäisten salaattien tekoa. Eilen oli vuorossa mustikka, tänään "the kesämarja" eli mansikka. Olemme saaneet jo mansikkasatoa omastakin maasta, ja on se aina yhtä ihanaa käydä napsimassa vaivihkaa pari mansikkaa muiden touhujen lomassa. Mansikan kanssa halloumi on varma liittolainen, ja melonit tuovat lisää mehukkuutta salaattiin. Vain muutamalla aineksella syntyy todella maukas salaatti, ja vinaigrette viimeistelee makunautinnon. Tämä salaatti kannattaa säästää nimenomaan aurinkoiseen päivään, koska silloin sen kauneus ja maku pääsevät parhaiten oikeuksiinsa! Nimipäiväni kunniaksi nautimme salaatin kanssa sampanjaa - mansikat ja kupliva kun täydentävät mainiosti toisiaan.

Näistä avokadoleivistä on tullut todellinen suosikkini. Kummitätini tarjosi vastaavia alkukesästä mökillämme (leipänä tosin oli silloin gluteeniton maissinäkkäri) ja siitä lähtien olen tehnyt näitä säännöllisesti. Parhaiten leipiin sopii juuri kypsynyt avokado, jossa on hiven purupintaa jäljellä. Avokado tekee leivästä täyteläisen, joten näitä ei tarvitse varata kovin montaa päätä kohden.




Mansikka-halloumisalaatti

4 annosta

runsaasti erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, lollo rossoa, friseesalaattia, suolaheinää)
½ l mansikoita
300 g halloumia
500 g cantaloupemelonia
500 g vesimelonia

Vinaigrette
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
ripaus mustapippuria myllystä


Huuhdo salaatit ja revi ne sopivan kokoisiksi paloiksi vadille. Kuori ja paloittele melonit isohkoiksi paloiksi, poista isoimmat siemenet. Asettele melonipalat vadille salaattien päälle. Lohko mansikat. Valmista vinaigrette sekoittamalla ainekset keskenään. Viipaloi halloumi ja paista kauniin ruskeaksi grillissä. Lado halloumi melonien päälle ja koristele mansikoilla. Kaada lopuksi päälle vinaigrette.





Pehmeästi tuliset avokado-saaristolaisleivät

1-2 siivua gluteenitonta saaristolaisleipää per hlö
chili-paprikalevitettä
avokadoa
mustapippuria myllystä


Levitä saaristolaisleipäsiivulle reippaalla kädellä chili-paprikalevitettä. Lado päälle avokadosiivuja ja rouhi lopuksi päälle mustapippuria myllystä.




2 kommenttia:

  1. Kuinka yksinkertaista mutta hyvää:) Montaa raaka-ainetta ei todellakaan tarvitse ja teet ihmeitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Kun raaka-aineet ovat laadukkaita, simppeli toteutus on monesti paras. :)

      Poista