sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Juustoinen suppilovahveropiirakka

Sateisena kesäpäivänä maistuu uunituore suppispiirakka! Nyt on nimittäin korkea aika tyhjentää pakastin viime syksyn sienistä mikäli niitä sen kätköissä vielä lymyilee. Tässä piirakassa on kunnioitettu suppisten makua, joten niitä on runsaasti ja muita aineita niukasti. Tuoreet yrtit sopivat mitä parhaiten sienipiirakkaan, kuten myös tietysti sipuli. Sinihomejuustoyllätykset tuovat pientä vaihtelua piirakan makumaailmaan. Mikäli sinihomejuusto ei kuulu omiin suosikkeihin sen voi jättää pois. Piirakka maistuu parhaimmalta raikkaan ja simppelin vihersalaatin kera!




Pohja
100 g pehmeää voita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
2 rkl vettä

Täyte
reilusti(!!!) suppilovahveroita
voita
1 sipuli
1 kevätsipulinvarsi
kourallinen tuoretta timjamia
kourallinen tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
60 g sinihomejuustoa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta


Valmista pohja. Nypi pehmeä voi, jauhoseos ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja vesi. Sekoita käsin tasaiseksi ja painele öljytyn piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuutin ajan.




Mikäli käytät tuoreita suppilovahveroita puhdista ne ja halkaise isot sienet pituussuunnassa kahtia. Paista suppilovahveroita kuivalla pannulla kunnes neste on irronnut niistä. Siirrä sienet sivuun odottamaan. Silppua sipuli. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuli kauniin ruskeaksi. Alenna lämpöä ja lisää sienet, silputtu kevätsipulinvarsi, timjami ja persilja. Rouhi päälle runsaasti mustapippuria ja suolaa. Sekoita. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle sinihomejuustopalat. Sekoita kulhossa keskenään kananmunat, ruokakerma ja juustoraaste. Kaada seos sienitäytteen päälle. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.



Oman maan sipulisatoa.



2 kommenttia:

  1. Todella maistuva piirakka...pakko laittaa itsekin kunhan saadaan suppilovahveroita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että maistui! Onneksi tänä vuonna taitaa tulla paljon sieniä!

      Poista