torstai 23. tammikuuta 2014

Maailman paras jauheliha-makaronilaatikko

Muna-maidolla mehustettu jauheliha-makaroniloota on niin nähty. Ketsupilla kuorrutettu jauheliha-makaroniloota on niin nähty. Pakko keksiä jotain uutta! Tuloksena tuli niin hyvää lootaa, että piti käyttää kaikki päättäväisyyteni, jotta en santsannut kovin montaa kertaa. Lootan jälkeen loppuilta menikin sohvan kangasta kuluttaen vatsan vieressä maaten...  Mutta minkäs teet, kun on niin hyvää! Sitä paitsi kyllä näillä pakkaslukemilla pitää kunnolla tankata, jotta pärjää. Ja jos vielä mietit, niin tähän ei todellakaan pidä truutata mitään ketsuppisötkötyksiä päälle! Ei ainakaan, jos purkin kyljessä lukee Felix tai Heinz tai muuta vastaavaa - kotitekoista ketsuppia voinee omalla vastuulla harkita. :) Resepti on käsi sydämellä sanoen erittäin vaivaton eikä vähiten sen vuoksi, että makaroneja ei esikeitetä laisinkaan ennen uuniin menoa.


4-6 annosta

500 g sika-nauta jauhelihaa (rasvaa 17 %)
5 dl gluteenittomia makaroneja (Semper)
3 porkkanaa
3 sipulia
8 dl vettä
1 Knorr Rich Beef -lihaliemikuutio
1 pkt Koskenlaskijaa
1 rkl smoked paprikaa
reilusti mustapippuria myllystä
ruokaöljyä

Kuutioi sipulit pieniksi ja raasta porkkanat karkealla terällä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulikuutiot kauniin värisiksi. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi, mausta smoked paprikalla ja mustapippurilla. Jauhelihan kypsyessä kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää veteen lihaliemikuutio ja kuutioitu Koskenlaskija, vähennä lämpöä ja sekoittele vispilällä kunnes juusto on sulanut kokonaan. Laita raa'at makaronit voideltuun uunivuokaan, kumoa päälle kypsä ja hyvin maustettu jauheliha-kasvisseos. Sekoita. Kaada päälle lihaliemi-Koskenlaskijaseos. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 45 minuuttia. Anna tekeytyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua (jos siis maltat, minä en malttanut).

6 kommenttia:

  1. Huom! Resepti ei ole MAIDOTON jos siinä käytetään Koskenlaskija-juustoa!

    VastaaPoista
  2. Hei,jo toistamiseen kokeillaan tätä reseptiä, itselläni keliakia mutta myös muu perhe syö gluteenitonta kun en ala erikseen muille ruokaa vääntämään ja hyvin tuo näyttää maistuvan muillekin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että resepti on löytänyt teidänkin arkeen! Meillä tätä tehdään yhä säännöllisin väliajoin.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Huomaattehan, että tuo Rich Beef lihaliemi ei ole gluteeniton.

    VastaaPoista